Online price enquiry
en de bs da

Kontakt PetAir


adresa

Frankfurt

PetAir GmbH
Langer Kornweg 34A
D - 65451 Kelsterbach

München

Pet Air GmbH
Südallee
Frachtmodul A
85356 München Flughafen
muc@petair.de

Telefon i faks

Frankfurt
Tel +49 (0) 69-1201 865 50
Fax +49 (0) 69-713745915

München
Tel +49 89 37040300

Radno vrijeme

Frankfurt
Monday to Friday 6am – 5pm

e-pošta

info@petair.de
Prijevoz reptila
Pouzdano putovanje prilagođeno vrsti sa PetAir
Down
petair tiertransport header reptilien eidechse

Prijevoz reptila

Sigurno prevozimo Vaše reptile od polazišta do odredišta

Zmije, gušteri, kornjače, iguane i ostali? Mi brinemo o odgovarajućem prijevozu. Morate se preseliti u inostranstvo ili planirate duži boravak? Povedite i reptile! U PetAir-u činimo uvoz i izvoz Vaših egzotičnih kućnih ljubimaca i reptila jednostavnim i bez stresa.

Planirate li selidbu ili duži boravak u inostranstvu? Naravno, Vaše životinje idu sa Vama - PetAir brine o nesmetanom uvozu i izvozu Vašeg egzotičnog ljubimca.

Kako bi životinja putovala bez stresa, važno je uzeti u obzir nekoliko stvari. Uz PetAir ste na sigurnoj strani. Tu smo za Vas od samog početka, dostupni smo da Vas posavjetujemo i tu smo za Vašu životinju dok ne stigne na odredište. Činimo sve što možemo da osiguramo da vaša životinja ima opušteno putovanje. Za vrijeme cijelog putovanja, naš tim je uvijek na raspolaganju Vama i Vašem ljubimcu.

Uvoz Vašeg dragog pitona, izvoz stare kornjače ili uvoz i izvoz životinja pod zaštitom - vjerujte našim PetAir stručnjacima za prijevoz životinja! Raspitajte se sada bez ikakvih obaveza.

Online upit za cijenu

petair tiertransport reptilien schlange

Mnogo stvari treba uzeti u obzir prilikom transporta reptila

Uvoz i izvoz egzotičnih kućnih ljubimaca i reptila kao što su zmije, gušteri, kornjače ili zaštićene životinje predstavlja veliko uzbuđenje za mnoge vlasnike i njihove ljubimce. Želimo da skinemo ovaj stres sa Vaših ramena i ramena Vaših životinja. Zato se PetAir brine o uvozu i izvozu Vaših egzotičnih kućnih ljubimaca i objašnjava na šta sve treba unaprijed misliti:

Općenito, reptili mogu letjeti, ali treba imati na umu nekoliko stvari. Prije svega, mora se provjeriti zdravlje životinje kako bi bilo potpuno jasno da je životinja zdrava i sposobna za prijevoz. Osim toga, svi potrebni dokumenti trebaju biti dostupni kako bi se osigurao nesmetan dolazak na odredište. Rado ćemo se pobrinuti za to i obavijestiti Vas o svim potrebnim obrascima. Također ćemo Vas obavijestiti o vakcinaciji i još mnogo toga. Kako bismo osigurali da sve teče glatko, najbolje je da nas direktno obavijestite čim saznate da trebate napustiti zemlju.

Odabir odgovarajućeg transportera je također važan, jer će životinja u njemu biti veći dio putovanja. Prilikom odabira obratite pažnju na sljedeće karakteristike:

  • Stabilnost: kako bi se osigurao siguran prijevoz reptila, transporter treba biti dovoljno velik i stabilan (npr. ne treba se namakati prilikom mokrenja)
  • Netoksičnost: transporter ne smije sadržavati nikakve otrovne materije koje mogu naštetiti životinji
  • Ventilacija: da bi se osigurala pravilna izmjena gasa, adekvatna ventilacija mora biti dostupna tokom dugih putovanja
    Neprozirnost: kako bi se izbjeglo velik stres, transporter treba biti neprozirna

Rado ćemo Vas posavjetovati o tome koji transporter najbolje odgovara Vašim potrebama i pomoći Vam u pravilnom prijevozu reptila! Kontaktirajte nas!

PetAir brine!

petair tiertransport reptilien landschildkroete

Naše usluge

Prijevoz reptila i još mnogo toga

petair tiertransport icon hundepfote

Prijevoz reptila

Stručnjaci smo kada je u pitanju prijevoz reptila. Nudimo i uslugu preuzimanja i dostave za Vaše životinje.

Čitaj dalje

Brinemo se o Vašoj životinji s ljubavlju, savjesno i nježno. Možete se osloniti na to! Zato što se PetAir brine!

petair tiertransport icon transportbox

Transporter za životinje

Rado ćemo Vas informisati o pravom transporteru za Vašu životinju. Važno je da se prilagodi potrebama životinje, ali i da se zadovolji različite specifikacije.

Čitaj dalje

Ne možete pronaći odgovarajući transporter? Nema problema! Također proizvodimo transportere individualno za Vašu životinju. Rado ćemo pomoći!

petair tiertransport icon katze

Savjetovanje

Propisi o ulasku, zahtjevi, transporteri - individualno planiranje i savjeti su naravno dio našeg standarda! Tokom cijelog procesa putovanja uvijek imate kontakt osobu na koju se možete osloniti!

Čitaj dalje

Budući da smo dugo aktivni u oblasti prijevoza životinja, upoznati smo sa različitim specifikacijama i zahtjevima. Vodimo računa da vaša životinja stigne na odredište bez stresa.

petair tiertransport reptilien chamaleon

Zainteresovani?

Putem našeg online obrasca za upit za cijenu možete odmah, unaprijed i bez komplikacija izračunati troškove putovanja Vašeg ljubimca. Nakon toga mi stupamo u kontakt sa Vama uz sve dodatne informacije.

Online upit za cijenu

Prijevoz životinja od A do Ž

Ima li pitanja?

Na FAQ Kontaktirati

Get in touch!