Online price enquiry
en de bs da

Kontakt PetAir


adresa

Frankfurt

PetAir GmbH
Langer Kornweg 34A
D - 65451 Kelsterbach

München

Pet Air GmbH
Südallee
Frachtmodul A
85356 München Flughafen
muc@petair.de

Telefon i faks

Frankfurt
Tel +49 (0) 69-1201 865 50
Fax +49 (0) 69-713745915

München
Tel +49 89 37040300

Radno vrijeme

Frankfurt
Monday to Friday 6am – 5pm

e-pošta

info@petair.de
Više, duže, brže...
Let prepustite stručnjacima - nama!
Down
petair tiertransport header voegel eule

Prijevoz ptica

Ptice znaju da lete, ali znamo i mi!

Planirate selidbu u inostranstvo i želite posvesti svoju ptictu? Mi smo za to pravi partner!

Planirate dugo putovanje ili selidbu u inostranstvo i želite da povesti svoju pticu? Mi ćemo Vam pomoći! Naravno, Vaš ljubimac ne bi trebao izostati prilikom dužeg putovanja ili početka novog života! Kako biste svom ljubimcu omogućili najudobnije putovanje, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Rado ćemo Vam pomoći u planiranju i realizaciji Vašeg putovanja i to od samog početka. Na nama je da istražimo koji je od mogućih puteva najopušteniji za vašu pticu, te kako može doći do vas na najbolji mogući način. Tokom cijelog postupka putovanja, Vaša životinja će dobiti opsežnu i sveobuhvatnu njegu, tako da je uvijek u dobrim rukama. Općenito, letenje sa pticama nije problem, ali treba imati na umu nekoliko stvari. Naravno, prije nego što krenete na put, treba se pobrinuti da je životinja zdrava i da su ispunjeni svi uslovi kako putovanje Vaše ptice ne bi kasnilo. Naša je briga njen siguran dolazak do Vas!

Prije nego otputuje ili process planiranja počne, doktor treba razjasniti zdravlje životinje. Da li je ptica zdrava i spremna za put? Da li su obavljene sve potrebne vakcinacije i da li su potrebni dokumenti dostupni? Rado ćemo Vas posavjetovati i obavijestiti o svemu što Vam je potrebno za Vaše putovanje i na šta treba obratiti pažnju. Obavijestit ćemo Vas detaljno i u najkraćem roku. Iz tog razloga, važno je da ostavite jedan period prije putovanja i stupite u kontakt sa nama pravovremeno.

Vaš pernati ljubimac će sa nama sigurno stići na odredište! Zatražite prijevoz sada bez obaveza i kontaktirajte nas. Radujemo Vam se!

Online upit za cijenu

petair tiertransport voegel wellensittich

Transport ptica: Zavisi od transportera

Odabir odgovarajućeg transportera je također važan prilikom transporta Vašeg ljubimca. Uglavnom, ptice treba uvijek prevoziti u "zamračenom" kavezu, jer ih to smiruje i čini opuštenijim za prijevoz. Ovo će učiniti putovanje mnogo ugodnijim za Vašu pticu. Veličina transportera i pričvršćivanje posuda za vodu i hranu moraju se individualno prilagoditi ptici. Osim toga, mora biti dovoljno mjesta za repno perje, ali ptica ne smije imati previše prostora kako bi se izbjeglo pucanje perja. Transporter za pticu također mora biti napravljen ili modifikovan u skladu sa najnovijim IATA smjernicama. Postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir kada putujete sa pticama. Naprimjer, sva hrana se ne bi trebala nalaziti u transporteru, jer postoje neke zemlje koje imaju određene zahtjeve ili zabrane po pitanju toga. Neke zemlje dozvoljavaju životinjama da uđu u zemlju samo sa uvoznom dozvolom. U nekim zemljama je obavezno da vlasnik životinje leti istim avionom. Općenito vrijedi sljedeće: životinji ne smije primiti nikakve anestetike i mora se obratiti pažnja na to koje su ptice zaštićene vrste. Kod ovih ptica morate obratiti posebnu pažnju na izvozne, carinske i uvozne propise. Ovo je jedini način da se osigura ulazak bez problema.

Vodimo računa da putovanje Vašeg ljubimca bude što prijatnije i opuštenije. Trudimo se izbjeći nepotrebno vrijeme čekanja i osigurati dobru sveobuhvatnu podršku - jer PetAir brine!

petair tiertransport voegel papagei

Naše usluge

Prijevoz ptica i još mnogo toga

petair tiertransport icon hundepfote

Prijevoz ptica

Ako odlučite koristiti PetAir za prijevoz životinja, možete računati na profesionalnu uslugu. Za dobro putovanje potrebno je mnogo planiranja. Mi brinemo o svemu!

Čitaj dalje

Po potrebi možete koristiti i našu uslugu preuzimanja i dostave! Mi smo 100% tu za Vas i Vašeg ljubimca. Kontaktirajte nas!

petair tiertransport icon transportbox

Transporter za životinje

Ne znate koji transporter koristiti za putovanje? Nema problema, rado ćemo Vas posavjetovati! Kada je u pitanju odabir odgovarajućeg transportera, najvažnije je da on odgovara ptici i njenim potrebama, ali da pri tome bude u skladu sa smjernicama aviokompanije.

Čitaj dalje

Ovisno o vašim željama, možemo izraditi i individualni transporter za vašu pticu. Kontaktirajte nas!

petair tiertransport icon katze

Savjetovanje

Pronaći ćemo najbolje putovanje za Vašeg ljubimca! Prilikom planiranja putovanja pazimo i na različite uslove ulaska, propise i slično.

Čitaj dalje

Znamo šta je važno! Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu u prijevozu životinja, znamo tačno na šta trebamo obratiti pažnju. Od nas ćete dobiti profesionalne i brižne savjete.

petair tiertransport voegel papagei v2

Zainteresovani?

Obradovati ćete nas ukazivanjem povjerenja!
Sve važne podatke sa nama možete podijeliti putem online obrasca za upiz za cijenu. Nakon što ga pošaljete stupamo sa Vama u kontakt u vezi sa Vašim prijevozom životinja.
Radujemo se Vašoj poruci!

Online upit za cijenu

Transport af dyr – store som små!

Ima li pitanja?

Na FAQ Kontaktirati

Get in touch!