Online price enquiry
en de bs da

Kontakt PetAir


adresa

Frankfurt

PetAir GmbH
Langer Kornweg 34A
D - 65451 Kelsterbach

München

Pet Air GmbH
Südallee
Frachtmodul A
85356 München Flughafen
muc@petair.de

Telefon i faks

Frankfurt
Tel +49 (0) 69-1201 865 50
Fax +49 (0) 69-713745915

München
Tel +49 89 37040300

Radno vrijeme

Frankfurt
Monday to Friday 6am – 5pm

e-pošta

info@petair.de
Prijevoz insekata
Siguran prijevoz beskičmenjaka uz PetAir
Down
petair tiertransport Insekten Schnecke

Dostava insekata

Vaši ljubimci sa nama bezbijedno putuju

Stonoge, skakavci, bube, puževi, cvrčci ili žohari… Sa PetAir-om putuju svi insekti raznih veličina. Dok pčele i skakavci selice prelaze velike udaljenosti u divljini, Vaši kućni ljubimci, koji su pritom beskičmenjaci, stižu bezbijedno spakovani u avionu. PetAir brine o ispravnom i životinjskoj vrsti primjerenom prijevozu Vaših insekata.

Bilo da planirate selidbu ili produženi boravak u inostranstvu, ne morate da napuštate ili poklanjate svog voljenog ljubimca. Podržavamo Vas od planiranja i pripreme do putovanja i dolaska, tako da Vi i Vaš insekt zajedno neozlijeđeni stignete na odredište. PetAir tim je specijalizovan za uvoz i izvoz egzotičnih kućnih ljubimaca bez stresa, kao što su insekti i reptili.

Oslonite se na stručnjake! Znamo sve specifikacije i smjernice koje se odnose na transport živih životinja i pazimo na sve što je važno za prijevoz Vašeg ljubimca.

Online upit za cijenu

 

petair tiertransport Insekten Kaefer

Prijevoz insekata: šta je potrebno znati?

Mnogi naši kupci su zabrinuti za dobrobit svog ljubimca i traže pouzdan način da putuju sa svojim ljubimcem. PetAir Vam uklanja te brige. Naš fokus je uvijek na dobrobiti životinja i na tome da na udoban način, bez stresa, ljubimca prebacite od tačke A do tačke B.

Šta treba uzeti u obzir?

Putovanje je stresno od samog početka, a putovanje sa životinjom još više. Međutim, to ne mora biti slučaj. Čim se odlučite za putovanje ili selidbu, možete nas direktno kontaktirati. Savjetujemo Vas i podržavamo u planiranju Vašeg putovanja i vodimo računa o svim važnim putnim dokumentima.

Samo po sebi, putovanje sa Vašim beskičmenjačkim ljubimcem nije nikakav problem. Ako uzmete u obzir nekoliko važnih aspekata, putovanje će proći glatko. Prije putovanja provjerite da li je Vaš ljubimac zdrav i spreman za putovanje. Ako je moguće, veterinar treba potvrditi zdravlje Vašeg ljubimca. Kako bi Vaša životinja mogla udobno putovati i na način koji je primjeren njenoj vrsti, potreban je transporter koji se sigurno zaključava, ili od stiropora ili plastike, koji je obložen novinama ili kartonom za jaja i opremljen sa dovoljno otvora za ventilaciju. Rupe za zraktrebaju biti veoma male tako da nikakve pčele, kućni cvrčci, člankonožci ili skakavci lutalice, ne zalutaju van transportera i time se usude da pobjegnu. Kako biste osigurali fizičko blagostanje Vašeg ljubimca, trebali biste rasporediti pravu količinu hrane i tekućine u transportnu kutiju za cijelo vrijeme putovanja. U zavisnosti od putnika beskičmenjaka, posebna temperatura mora biti zagarantovana. Neki insekti žele konstantnu temperaturu od oko +20 °C do +23 °C, dok druge vrste trebaju hladnije. U tim slučajevima mogu pomoći rashladni ili toplinski paketi.

Najbolje je prevoziti različite vrste pojedinačno ako nisu naviknute jedna na drugu. Ovo će izbjeći rivalstvo među različitim beskičmenjacima i osigurati opušteno putovanje.

petair tiertransport Insekten Gottesanbeterin

Postoji oko milion različitih insekata...

Mi ih prevozimo sigurno i na način primjeren njihovoj vrsti.

Životinjski svijet je neiscrpan, a insekti su vjerovatno najbogatija vrsta. Otprilike 60% svih životinjskih vrsta čine bube, pauci, puževi, kućni cvrčci, brašnari i drugi insekti. Oni su pravi preživjeli, mogu živjeti čak i u najneugodnijim uslovima.

Šta ih razlikuje od ostalih živih bića?

Insekti su beskičmenjaci. Njihovo tijelo se sastoji samo od hitinskog omotača i u većini slučajeva može se podijeliti na tri dijela: glava sa parom antena i različitim ustima, prsa sa nekoliko pari nogu i jednim ili dva para krila na leđima, te trbuh ili abdomen, u kojem se nalaze svi važni organi. Bilo da se radi o krilatim insektima kao što su pčele i kućni cvrčci, člankonošcima kao što su stonoge ili drugim insektima kao što su puževi, škorpije i brašnari - transport raznih vrsta zahtijeva posebne uslove kako bi se udovoljilo dobrobiti životinja tokom putovanja. Svi ljubitelji terarija mogu se osloniti na PetAir, jer mi osiguravamo da se Vaši beskičmenjaci isporučuju na način primjeren vrsti i bez stresa.

Hintergrund
Tjekliste
Sve na jednom mjestu: Kako uspješno otpremiti insekte
1. Da li imate potvrdu od veterinara da je vaš ljubimac zdrav i sposoban za putovanje?
2. Imate li odgovarajući transporter koji je otporan na bijeg i udarce, koji je termostabilan i primjeren veličini Vašeg ljubimca (stiropor)?
3. Da li je ova specijalni transporter dobro obložen (novine, karton za jaja) i da li sadrži dodatna sredstva za hlađenje ili grijanje?
4. Ima li dovoljno otvora za ventilaciju u transporteru, a koji nisu toliko veliki da bi Vaša životinja mogla ispuzati kroz njih?
5. Veoma važno: Da li transporter sadrži naljepnicu "Žive životinje"? Ova naljepnica je neophodna kada šaljete žive životinje.
6. Da li ste pažljivo zatvorili transporter ljepljivom trakom?
7. Želite li poslati nekoliko beskičmenjaka? Preporučujemo da životinje različitih vrsta šaljete pojedinačno u transporterima ako nisu naviknute jedna na drugu ili u slučaju da inače žive same.
8. Ima li dovoljno hrane i tekućine u transporteru za vrijeme trajanja putovanja?
9. Da li ste otpremni transporter obezbijedili pratećim i transportnim papirima na kojima je navedena Vaša adresa i kontakt podaci?
10. Napišite dodatna uputstva za hitnu pomoć (kao što su pravilno rukovanje, hranjenje i zahtjevi za temperaturom) za Vašeg ljubimca. Informacije o primijenjenim sedativima su također korisne.

Naše usluge

Prijevoz insekata i još mnogo toga

petair tiertransport icon hundepfote

Usluga od početka do kraja putovanja

Mi u PetAir-u smo stručnjaci za prijevoz egzotičnih kućnih ljubimaca i stojimo uz Vas od planiranja do uspješnog završetka putovanja. Jedna od naših posebnih usluga je preuzimanje Vašeg ljubimca iz Vašeg doma.

Čitaj dalje

Ne morate da brinete ni nakon što predate svog miljenika. Vaš ljubimac je kod nas u dobrim rukama, jer PetAir brine!

petair tiertransport icon transportbox

Udobno putovanje u transporterima

Vaš ljubimac će putovati sigurno i prikladno u odgovarajućem transporteru. Pomoći ćemo Vam da odaberete pravi transporter koji odgovara veličini i potrebama Vašeg ljubimca i koji ispunjava sve zahtjeve za putovanje.

Čitaj dalje

Imate problema sa pronalaženjem pravog transportera za Vašeg putnika beskičmenjaka? Rado ćemo Vam pomoći i napraviti transporter specijalno za Vašeg ljubimca.

petair tiertransport icon formulare

Sveobuhvatno savjetovanje

Koje uslove i uslove za ulazak treba poštovati? Odgovara li transporter? Odgovaramo na sva Vaša pitanja i podržavamo Vas sveobuhvatnim savjetima prilikom planiranja Vašeg putovanja s kućnim ljubimcima. Također ostajemo Vaš kontakt tokom putovanja.

Čitaj dalje

Naše dugogodišnje iskustvo u transportu životinja nam je omogućilo da upoznamo najrazličitije specifikacije za prijevoz svih kućnih ljubimaca. Obučeni smo da Vašeg ljubimca beskičmenjaka pošaljemo na željenu destinaciju bez ikakvog stresa, sigurno i da do Vas dođe u dobrom stanju.

petair tiertransport Insekten Schmetterling

Zainteresovani?

Onda iskoristite naš online obrazac za upit za cijenu kako biste dobili neobavezujuću ponudu i pregled svih troškova putovanja Vašeg ljubimca. Jednostavno provjerite unaprijed i rezervišite u miru.
Radujemo se Vašem upitu.

Online upit za cijenu

Mi prevozimo svaku životinju!

Ima li pitanja?

Na FAQ Kontaktirati

Get in touch!