Online price enquiry
en de bs da

Kontakt PetAir


adresa

Frankfurt

PetAir GmbH
Langer Kornweg 34A
D - 65451 Kelsterbach

München

Pet Air GmbH
Südallee
Frachtmodul A
85356 München Flughafen
muc@petair.de

Telefon i faks

Frankfurt
Tel +49 (0) 69-1201 865 50
Fax +49 (0) 69-713745915

München
Tel +49 89 37040300

Radno vrijeme

Frankfurt
Monday to Friday 6am – 5pm

e-pošta

info@petair.de
Najbolji mogući prijevoz životinja
Sa odgovarajućim transporterom!
Down
petair tiertransport leistungen transportbox

Važno: Odgovarajući transporter

Ovako putuju psi, mačke, miševi i ostali

Čak i kratak odlazak kod veterinara može biti problematičan sa psom, mačkom ili bilo kojom drugom životinjom ako se kućni ljubimac ne može prevoziti u automobilu na način koji je primjeren vrsti životinje. Kako bi onda trebalo da se organizuje veće putovanje?

U PetAir-u smo specijalizovani za prijevoz pasa, mačaka, miševa i ostalih, a to je prijevoz koji odgovara vrsti, te Vam stoga nudimo visokokvalitetne, lagane plastične transportere za Vaše ljubimce. Posebne transportere, kao što su transporter za psa ili mačku, rješavaju problem i dovode Vašeg dragog ljubimca sigurno od polazišta do odredišta.

 

 

 

Međutim, svaki transporter ne zadovoljava kvalitativne standarde i međunarodne propise za putovanje. Ako želite da Vaš ljubimac stigne na odredište bezbijedno i što opuštenije, trebalo bi da izaberete odgovarajući transporter. Reći ćemo Vam šta je važno kada se odlučite za odgovarajući transporter za pse, mačke, miševe i slično.

Oslonite se na PetAir jer nam je stalo do dobrobiti Vašeg ljubimca.
Zatražite neobavezujuću cijenu za individualni prijevoz životinja uz odgovarajuću transporter za Vašeg najboljeg prijatelja.

Online upit za cijenu

 

Hintergrund

Trebate kupiti transporter za životinju?

Mi imamo odgovarajućeg za Vašeg ljubimca

Želite u bliskoj budućnosti putovati sa svojim ljubimcem ili jednostavno želite da posjeta veterinaru bude jednostavna? Od sada više nema problema sa pravim transporterom. U PetAiru ćete pronaći kutije različitih veličina, za različite potrebe i za svaku životinju.

Ako niste sigurni koji transporter odgovara Vašem ljubimcu, rado ćemo Vas posavjetovati.

Kupovina transportera za životinje

dog in transportbox

Zašto su transporteri neophodni za prijevoz i putovanja?

Mnogim vlasnicima kućnih ljubimaca je teško staviti svoju životinju u kutiju. Djeluje neprikladno i više liči na neku kaznu. Ali stabilan transporter je upravo suprotno. Sa praktičnim transporterom za psa / transporterom za mačku, možete osigurati da se Vaš pas ili mačka bezbijedno prevoze u automobilu ili avionu tokom leta.

Posjetite nas i uvjerite se u prednosti optimalnog turističkog smještaja za Vašeg psa, mačku ili bilo koju drugu životinju. Također, rado ćemo Vam donijeti odgovarajući transporter za Vašeg miljenika na terminal za polazak na aerodromu. Samo nas pozovite – naše osoblje će Vam rado pomoći. Zajedno ćemo pronaći odgovarajući transporter za Vašeg najboljeg prijatelja - ovo olakšava letenje.

PetAir transporteri

Odgovarajući za svakog ljubimca

Ako niste sigurni koji je najbolji način da povedete svog psa, mačku ili bilo kojeg drugog kućnog ljubimca na put, imamo rješenje za Vas. PetAir Vam nudi širok asortiman kvalitetnih transportera na prodaju. Imamo plastične transportne kutije različitih veličina – od onih za čivavu do onih za doge – postoji odgovarajući transporter za male pse i mačke, kao i transporter za velike pse. Naši transporteri za siguran prijevoz životinja su izrađeni od visokokvalitetne plastike i imaju čvrstu metalnu rešetku za dobru cirkulaciju zraka.

Sve kutije imamo na zalihama spremne za upotrebu, tako da možete započeti svoje putovanje sa svojom životinjom u bilo kojem trenutku. Transporteri su praktični, relativno lagani, udobni, stabilni, bezbijedni, higijenski i već su se milionima puta dokazale tokom transporta u avionu!

 

PetAir Transportboxen

Pored dostupnih transportera za pse i mačke, od PetAira možete kupiti i artikle po narudžbi za bilo koju vrstu životinja. Izrađujemo ih pojedinačno za Vašu životinju. Naravno, svaka plastična transportna kutija ispunjava zahtjeve IATA (International Air Transport Association – Međunarodno udruženje avioprijevoznika).

Da li već imate sklopivi transporter?
Sklopive kutije za transport životinja sa mrežastim umetcima mogu se sigurno pričvrstiti u automobilu i koristiti za posjete veterinaru. Međutim, sklopivi modeli od tkanine nisu pogodni za duža putovanja avionom zbog svoje nestabilnosti. U tom slučaju trebate koristiti čvrste plastične kutije. Rado ćemo razgovarati sa Vama lično o raznim mogućnostima.

petair tiertransport umzug hunde karton

Koje propise moraju ispunjavati transporteri?

Kako bi se osigurao siguran prijevoz životinja, a koji je prilagođen vrsti životinje, IATA (Međunarodno udruženje avioprijevoznika) je izradila sveobuhvatan i međunarodno primjenjiv skup pravila. Propise sadržane u njima mora poštivati svaka aviokompanija i smatraju se minimalnim zahtjevom za zračni prijevoz životinja.

U ovim IATA propisima se, naprimjer, navodi da transporteri moraju imati glatki pod i glatki plafon kutije od plastike (kao primjer). Pažnja se mora obratiti i na uglove oštrih ivica, jer se u suprotnom putnici mogu ozlijediti. Osim toga, gornji dio transportera ne smije imati rešetku, već mora biti potpuno zatvoren. Mora biti dovoljno zraka i prozora za pregled na stranama kutije kako bi se osigurala optimalna cirkulacija zraka.

Ali budite oprezni: prozori za gledanje trebaju biti napravljeni od rešetki kako biste izbjegli ozljede. Osim toga, dno i vrh transportera od visokokvalitetne plastike moraju biti spojeni vijcima i ne smiju se držati kopčama ili sl. Posebno, brava na vratima mora biti apsolutno sigurna i zahtijeva niz odredbi.

Šta je još važno?

Prava veličina transportera! Na kraju krajeva, Vaš životni pratilac ima dugo putovanje pred sobom. Putnik treba da bude siguran u transporteru i mora imati dovoljno prostora. Ali šta znači dovoljno prostora?

Kao pravilo, možete zapamtiti da transporteri moraju biti dovoljno visoki da mali i veliki psi ili mačke mogu pravilno sjediti u njima. Pas ili mačka moraju biti u stanju da ustanu tokom prijevoza, jer četveronožni prijatelj neće ležati u transporteru od početka do kraja putovanja. Više savjeta o tome kako pravilno izmjeriti svog ljubimca kako biste odredili pravu veličinu transportera možete pronaći u našem blog postu "Kako da izmjerim svog ljubimca".

Možemo Vas uvjeriti u jednu stvar: PetAir ima savršeno prikladan transporter za svakog kućnog ljubimca - a ako ne, izraditi ćemo ga posebno za Vašeg miljenika, u skladu sa zahtjevima IATA.

Pošaljite sada zahtjev za prijevoz životinje uz odgovarajući transporter za psa, mačku, mišta ili druge.  Zatražite svoj prijevoz životinja uz odgovarajuću kutiju za prijevoz životinja za pse, mačke, miševe i druge.

Online upit za cijenu

 

Hintergrund

Kontrolna lista prije putovanja:

Da li transporter odgovara veličini psa, mačke, miša ili druge životinje koja treba da putuje?

Da li je Vaš ljubimac dobrog zdravlja?

Imate li sa sobom sva ljekarska uvjerenja od veterinara?

Da li je psu, mački, mišu ili drugoj životinji udobno? (Da li se u transporteru nalazi jastuk ili deka?)

Da li ste previše nahranili svog ljubimca?

Na šta još morate obratiti pažnju:

Znamo da svom ljubimcu želite samo najbolje! Stoga je, naprimjer, važno ne dati previše hrane svom psu, mački ili bilo kojoj drugoj životinjinji prije leta. Uostalom, let je nova, nepoznata situacija. Pritisak zraka i usponi definitivno mogu uznemiriti želudac pasa, mačaka, miševa i sl. Ali imamo i druge savjete spremne za vas kako biste svog najboljeg prijatelja pripremili za njegovo putovanje na najbolji mogući način.

Međutim, na jednu stvar treba paziti u svakom slučaju – transporter mora biti propisno označen, tj. mora imati naljepnicu "Živa životinja" i naljepnicu “Gornji dio/ donji dio” na sebi.

 

petair tiertransport leistungen transportbox liveanimal aufkleber

Sa transporterom u tovarni prostpr aviona ili kao ručnim prtljagom?

„Mogu li da unesem svog ljubimca kao ručni prtljag?“ pitate se? Da bi Vaš ljubimac mogao putovati sa Vama u kabini, postoji niz propisa aviokompanije kojih se morate pridržavati. Mali, lagani psi i mačke često ne moraju da putuju u tovarnom prostoru aviona. Ali i ovdje su odgovarajući transporteri za male pse i mačke važan zahtjev prema IATA-i i aviokompanijama.

Naša partnerska aviokompanija Lufthansa ima sljedeće smjernice usklađene sa IATA-om:

1) Maksimalno 2 životinje po osobi u tovarnom prostoru (transporter) i kabini (mekana torba)
2) Transporteri za prijevoz životinja mogu težiti maksimalno 8 kg kada se prevoze u kabini
3) Minimalna starost za životinje koje putuju počinje sa 12 sedmica
4) Životinja se mora ponašati smireno i dobro Vas slušati

Lufthansa, kao i mnoge druge aviokompanije, ima izuzetke za pse pomagače (pse za slijepe ili gluhe). Dodatne informacije dostupne su direktno na web stranici aviokompanije: Životinje kao dodatni ručni prtljag (https://www.lufthansa.com/de/de/tiere-als-handgepaeck)

Bilo da se radi o mačjim mekanim šapama ili Vašem psu kao vjernom pratiocu - mi u PetAiru pratimo Vas i Vašeg ljubimca od ulaznih vrata do aviona.

Zainteresovani?

Naš online obrazac za upit za cijenu možete koristiti kako bi unaprijed mogli izračunati troškove prijevoza životinje, kao i odgovarajućeg transportera. Zatim ćemo Vas kontaktirati kako bismo sa Vama razjasnili sve ostale detalje. Radujemo se Vašem upitu!

Online upit za cijenu

 

Ima li pitanja?

Na FAQ Kontaktirati

Get in touch!